Under säsongen kommer vi fortsatt att luta oss mot våra grundbegrepp som också visat sig vara framgångsfaktorer under nystarten av föreningen; tyngdpunkt på motion och tävling, full frivillighet, alla kan vara med och information via hemsidan, facebook och e-postutskick. Vi hoppas kunna locka dig att delta i någon av våra aktiviteter under året där vi erbjuder träning på landsväg, mountainbike och triathlon.

Till alla ensamma cyklister utmed vägarna vill vi gärna förmedla våra positiva erfarenheter av att träna i grupp. Under vintern kör vi ett pass och under högsäsong fyra pass i veckan. Titta förbi vår klubblokal och häng på gänget. Det enda som är bättre än att cykla, är att cykla tillsammans!

Fördelarna är uppenbara; effektivare träning genom växeldragning, en extra säkerhet ifall något oförutsett inträffar, någon att prata ihjäl tråkiga vägavsnitt med eller kanske det bästa av allt – en extra anledning att ge sig ut och cykla, även om vädret inte är det bästa och mörkret och kylan smyger sig på.

Så kom och var med!

Lidköping med omnejd bjuder närmast ideala förutsättningar för cykelåkning. För asfaltsnötare erbjuds allt från öppna, platta landskap till Kinnekulle med flera fina motlut och en omgivning som är hänförande vacker.

Eller varför inte Rådamassivet, Rackebymassivet…

I samarbete med Lidköpings kommun har det tagits fram kartor med lämpliga rundor , Finns på Turistbyrån .

För skogsåkare finns även den numera riksbekanta Kinnekulleleden över 45 km som alltid erbjuder en rejäl utmaning.

Strax väster om Lidköping finns rullstensåsen i Råda. Detta friluftsområde kryllar av kuperade stigar, småvägar och motionsspår som vi nyttjar för MTB-träning året om. Ett tips – stanna och fyll vattenflaskan direkt nere vid Råda källa innan du kämpar dig uppför åsens 50 höjdmeter igen. Notera att det inte är tillåtet att cykla i markerade motionsspår.

Sedan finns Pilgrimsleden MTBspåret i Ågårdsskogen och hela Kinnekulle. Bara att ge sig ut !

Vi vill verkligen rekommendera ALLA att prova på Kinnekullerundan, ett motionslopp på landsväg över 55 eller 95 km som körs i mitten av augusti varje år. Depå med energitillskott och proffsig service utmed banan är självklara inslag.

Vi hoppas få välkomna dig – motionär eller satsande tävlingsåkare/ triathlet – som medlem i Lidköpings Cykelklubb. Vi cyklar flera dagar i veckan året runt och hjälper dig gärna med tips och råd för att komma igång eller utvecklas som cyklist och triathlet.