Rapport Vänern runt 2017

Rapport Vänern runt 2017

21 JUN 2017 07:47
Helgen 26-28 maj genomfördes Vänern runt som är ett av Sveriges längsta motionslopp på cykel, det sträcker sig över tre dagar och totalt 590km. En stor trupp med cyklister från Lidköping fanns med i loppet.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2017 08:08

Start och mål är i Örebro och loppet genomförs med klungkörning där varje klunga startar med 10 minuters mellanrum och gruppen måste hålla ihop hela sträckan. Varje grupp har en gruppledare som planerar farthållning och grupptaktik, gruppledaren har även en GPS-sändare så man kan följa gruppen på loppets hemsida.

Lidköpings Cykelklubb ställde upp med en grupp på 18st taggade och väl förberedda cyklister med erfarne Sören Larsson som ledare, Sören som även blev uppvaktad av arrangörerna för 10st genomförda lopp runt Sveriges största sjö.

Till skillnad mot förra året då regnet öste ned så startade första etappen i strålande solsken och lätta vindar, ett väder som skulle hålla sig alla tre dagarna. Första etappen som sträcker sig över Örebro-Kristinehamn-Karlstad-Säffle går i mål i Åmål. Inkvartering sker på en skola där man sover tillsammans i sporthall och cyklarna förvaras i en bevakad låst inomhushall för fotboll. Tyvärr blev tävlingen drabbad av en fräck stöld där en bakdörr borrades upp och ca 15 cyklar av den mest exklusiva sorten blev stulna. Detta drabbade en av LCK:s cyklister Pär Rageus men med hjälp av klubbkamrat Olle som är bosatt i Åmål fick han låna en passande cykel för att fortsätta loppet.

Andra etappen som sträcker sig över Brudfjället ner mot Håverud med fantastiska cykelvägar vidare mot Mellerud-Vänersborg för att fortsätta mot  ”hemmaplan” Lidköping-Kinnekulle vidare till etappmålet i Mariestad. Att ha ”hemmaplan” märktes med att klubbkamraterna Eva och Lars Nilsson hade fixat ett spontant och mycket omtyckt fikastopp med kaffe och hembakta bullar utanför Tun och utmed vägen stod LCK:are och anhöriga och hejade på.

Inför tredje och sista etappen blev gruppen tyvärr drabbad av två strykningar p.g.a sjukdom men med fina vindar i ryggen och underbart väder kunde sträckan Gullspång-Svartå-Fjugesta-Örebro avklaras med något högre snitthastighet trots något ömmande och stela kroppar. Vid målgång väntade en välbehövlig middag och gruppfotografering.

Att Lidköpings Cykelklubb ställer upp med en hel grupp på Vänern runt har börjat bli lite av en tradition nu när klubbens verksamhet har växt och Sörens och Håkans välbesökta ledarleda träningar gör att LCK:arna kommer väl förberedda till lopp som kräver det lilla extra.

Skribent: Hans Olsson
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *