Rapport från Vätternrundan.

Foto: Hans.Olsson

Foto: Hans.Olsson

Rapport från Vätternrundan.

21 JUN 2017 08:09
Den gångna helgen genomfördes Vätternrundan. Lidköpings CK deltog med omkring 15 cyklister i en startgrupp, där en grupp hade som målsättning att cykla under 9 timmar och en grupp att cykla under 10 timmar.
  • Skapad: 21 JUN 2017 08:09

Det klassiska cykelloppet som mäter 30 mil och årligen genomförs helgen före midsommar ända sedan 1966. Ca 20.000 cyklister deltog totalt och därmed är Vätternrundan ett av världens största motionslopp på cykel.

Här är förstagångsåkaren Henrik Sahls rapport från loppet:

Starten för LCK-cyklisterna ägde rum kl. 05.20 på lördagsmorgonen från torget i Motala. Grupperna hade väl utarbetade planer för hur farten skulle hållas och när stopp för vätske- och energipåfyllning skulle ske för att målsättningarna skulle infrias.

Cyklingen flöt på fantastiskt bra utan några större incidenter. Det enda dilemmat var väl egentligen att det var slut på vattnet vid den tilltänkta vätskepåfyllningen vid depån i Baskarp efter ca 13 mil. Därav tvingades gruppen stanna vid depån i Hjo några mil senare där det var stor trängsel och många värdefulla minuter i jakten på en bra sluttid förlorades. 10-timmars gruppen fick vatten av ett par från Norge strax före Hjo så enda besöket för dem var på depån i Boviken.

Detta hindrade dock inte LCK-cyklisterna från att lyckas utan de klarade med god marginal att infria målsättningarna.

Den ena gruppen återvände till Motala efter ca 8.40 och den andra på ca 9.45. Samtliga cyklister var mycket nöjda efter det väl genomförda loppet i det mycket fina vädret. För några av cyklisterna var det första gången som de cyklade Vätternrundan, medan det för rutinerade Sören Larsson var 19:de gången och Thomas Happe 17:e rundan.

Under våren har ett stort antal ledarleda träningar ägt rum i LCK:s växande verksamhet och därför var alla mycket väl förberedda. Troligtvis återkommer de flesta LCK-cyklisterna samt ytterligare ett antal till nästa års lopp.

Skribent: Hans Olsson
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *