Dubbla segrar i Broddetorp triathlon

Dubbla segrar i Broddetorp triathlon

25 AUG 2017 08:20
Lördag 19 augusti gick årets upplaga av Broddetorp triathlon av stapeln.
LCK hade sammanlagt 5 triathleter högt placerade.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2017 08:24

Tävlingen inleds med en kortare simning i Bjärsjön, 300m, följt av 6,5km löpning in till samhället Broddetorp där växling till cykel sker. Cykelmomentet är 22km av avslutar tävlingen. Upplägget skiljer sig från gängse upplägg inom triathlon som annars alltid avslutas med löpmomentet.

I herrklassen tog Markus Sundberg kommandot direkt på simningen. Växlade ut på löpningen i ledning där han drygade ut och kunde sedan hålla undan på den avslutande cyklingen och vinna tävlingen. Henrik Sahl la beslag på andraplatsen efter att han klättrat placering för placering från simningen och till mål. Ett mycket starkt lopp av Henrik som vanligen tävlar mest i löpning men även i cykel.

I damklassen plockade LCK hem 1:a, 3:e och 4:e-platserna. Elin Hedin vann ohotad efter att ha varit snabbast på alla delgrenarna. Hon var 30 sekunder före Matilda upp ur vattnet och kunde sedan gradvis utöka sin ledning till mål. Matlida Sundberg kom 3:a och Pia Andersson 4:a.

Markus sammanfattar tävlingen:

– Detta är en tävling jag har kört flertalet år nu och det är alltid ett väldigt trevligt arrangemang. Kul med annorlunda upplägg och terräng för att vara triathlon, det gillar jag. Det är även en perfekt instegstävling om man vill prova på att köra sin första triathlon så det kan vara ett tips till folk där ute som går i sådana funderingar.

Skribent: Hans Olsson
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *