Ny ordförande mm.

Ny ordförande mm.

27 FEB 2018 15:31
2017 var ett händelserikt år för klubben och för första gången gick medlemsantalet över 400 medlemmar. Detta var något av det som redovisades då Lidköpings cykelklubb höll sitt årsmöte i klubblokalen på måndagskvällen 26/2.
  • Skapad: 27 FEB 2018 15:31

Årsmötet valde också en ny ordförande och för första gången någonsin så blev det en kvinna, Ivanda Eiduka. Ivanda brinner för mountainbike där hon varit mycket framgångsrik med ett em-brons som bäst. Hon ersätter avgående Hans Olsson.  Vidare valdes Andrea Thomasson in till styrelsen som ledamot där hon ersätter avgående Andreas Nyman Gomez.

2017 var som sagt ett mycket händelserikt år för klubben och för första gången gick medlemsantalet över 400 medlemmar. Mycket tack vare den stora barn och ungdomsverksamheten. På tisdagskvällar mellan april och maj har ungdomsgrupper på mellan 6 och 13 år samlats vid Rådås gården. Ett lyckat år med deltagarantal från 30 ända upp till 55 st. Mycket tack vare engagerade ledare men där det behövs fler under 2018.

Bland den övriga verksamheten kan nämnas:
Landsvägscykling: Deltagare i Vänern runt, Vättern runt och ett träningsläger i Vejbystrand. Träningskvällar under våren och den populära söndagscyklingen som pågår året runt. I snitt har 15 cyklister cyklat ca 10 mil varje söndag.
Mountainbike: Flera nya cyklister på träningarna. Många fina resultat av LCKs cyklister under året bl.a. vid Vasaloppets sommarvecka där Molly Ingman var snabbast i motionsklassen W20 på cykelvasan.
Triathlon: Triathleterna i LCK har under det gångna året tränat och tävlat flitigt. Tävlingsmässigt har många deltagit inte minst bland tjejerna. Flera pallplaceringar.
Ett framgångsrikt 2017 skall förhoppningsvis följas av ett ännu bättre 2018 där LCK gärna ser ännu fler nya medlemmar som gillar trevlig gemenskap på två hjul med utgångspunkt från Lidköping.

 

/Lars Nilsson

Skribent: Hans Olsson
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *